Δράσεις

Μια ξεχωριστή ημέρα για τα παιδιά του Παιδαγωγικού Κέντρου Α.Μ.Ε.Α. «Μέριμνα» διοργάνωσε το Φροντιστήριο Άτομο!

 

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση για τα παιδιά του Παιδαγωγικού Κέντρου Α.Μ.Ε.Α. «Μέριμνα» προετοίμασαν οι μαθητές του Φροντιστηρίου Άτομο, στου χώρους του φροντιστηρίου.

Η ιδέα γεννήθηκε από τους ίδιους τους μαθητές του φροντιστηρίου και ύστερα από επικοινωνία και καθοδήγηση της Διευθύντριας του κέντρου «Μέριμνα», κας Π. Τόγια, οργανώθηκε ένα πάρτι με επίσημους προσκεκλημένους 13 ξεχωριστά παιδιά από το Παιδαγωγικό Κέντρο Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες «Μέριμνα».

Οι μαθητές ανέμεναν με αγωνία την ημέρα που είχε οριστεί και καθένας τους είχε ετοιμάσει ένα ξεχωριστό δωράκι ως ένδειξη της αγάπης τους.

Η μέρα έφτασε και η Ζωή, ο Λάμπης, η Ηλέκτρα, ο Βασίλης, η Αντριάνα, η Χρυσάνθη, ο Διονύσης, ο Κωνσταντίνος, ο Περικλής, ο Αποστόλης, ο Κωνσταντίνος, η Νικολίτσα και η Στεφανία, γέμισαν με την παρουσία τους το χώρο. Τα δώρα, τα γλυκά, τα παιχνίδια και οι αγκαλιές ήταν αμέτρητα. Η χαρά όλων μας ήταν απερίγραπτη αλλά τελικά η αγάπη που λάβαμε ήταν μεγαλύτερη από αυτή που δώσαμε.

Το Παιδαγωγικό Κέντρο Μέριμνα, παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, παρέχει στα παιδιά που χρειάζονται φροντίδα, τροφή, στέγη και κυρίως αγάπη και ανθρωπιά. Και αυτό οφείλεται στους μοναδικούς ανθρώπους, οι οποίοι με απίστευτο μεγαλείο καρδιάς προσφέρουν ακούραστα τις υπηρεσίες τους. Σε αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Αυτή η μέρα απέκτησε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων μας. Και είναι σίγουρο πως σύντομα θα ξαναβρεθούμε με τους νέους φίλους μας, οι οποίοι μας έμαθαν πόσο όμορφο είναι να είσαι διαφορετικός. Άλλωστε, «ακόμα και τα λουλούδια διαφέρουν, αλλά όλα είναι όμορφα» (Πάμπλο Πινέδα, ο πρώτος πτυχιούχος στην Ευρώπη με σύνδρομο Down).

 

Κύλιση προς τα επάνω